Gaggia RI9700/64 Babila Espressomachine

Gaggia RI9700/64 Babila Espresso Machine

Bekijk producten op AMAZON

Gaggia heeft een aantal bean-to-cup koffiemachines van hoge kwaliteit en de RI9700/64 Babila Espresso Machine is er daar een van. Het is een koffiezetapparaat met een goede prijs-kwaliteitverhouding, een compact ontwerp en een automatische optie voor het stomen van melk, voor het gemak van degenen die niet van zwarte koffie houden.

Stijl & Functies

De meeste bean-to-cup machines zijn lomp en nemen veel ruimte in op het aanrecht, maar de Gaggia Babila is een van de kleinste in zijn soort. Je kunt hem in een hoekje wegstoppen en hij zal daar nog steeds schitteren met zijn verchroomde body met zwarte accenten. De robuuste metalen behuizing kan het veelvuldige en ruwe gebruik van een kantooromgeving overleven.

Het waterreservoir zit netjes onder een klepje dat je eruit moet trekken om bij te vullen. Een klep aan de andere kant herbergt de bonencontainer. Er is nog een klein reservoir voor voorgemalen koffie.

Aan de voorzijde bevindt zich een bedieningspaneel met een groot LCD-scherm en diverse snelkoffieknoppen die prettig aanvoelen.

Capaciteit en koffiekwaliteit

Met een reservoir van 1,5 liter kan de Babila minstens 7 personen tegelijk bedienen. Er zijn programmeerbare recepten. U hoeft dus alleen maar op de knop te drukken van de koffiesoort die u wilt, zoals cappuccino of espresso lungo, en de machine maalt en schenkt.

U kunt de recepten aanpassen aan uw smaak, maar het is nogal omslachtig. U moet veel oefenen voordat u een kopje koffie verwacht dat precies is zoals u het lekker vindt.

De Babila serveert espresso met een krachtige smaak en een tikje bitter. De crema heeft een mooie kleur en is een tikkeltje schuimig, maar de standaardtemperatuur is 55°C, en die moet je misschien wat hoger zetten om een dampig kopje te krijgen.

Hij kan melk stomen en schenken als u de melkkaraf op zijn plaats zet. Het bereiden van een latte en cappuccino is een makkie, maar het schuim zal grotere bubbels hebben.

Extra functies

De Babila wordt geleverd met een melkkaraf en twee lekbakjes. De machine geeft een waarschuwing wanneer u de bakjes en het waterfilter moet vervangen.

De machine spoelt zichzelf tijdens het dagelijks gebruik. Maar hij waarschuwt wanneer u hem moet ontkalken, wat eenvoudig is omdat de handleiding alle stappen aangeeft.

Voordelen

  • Compact en van hoge kwaliteit
  • Eenvoudige functies met opties om te tweaken
  • Melkkaraf
  • Twee lekbakjes

Nadelen

  • Het aanpassen van de recepten kan lastig zijn
  • Geen kopjeswarmer